Sala Sporturilor din Mediaș va purta numele antrenorului emerit Octavian Șerban. Proiectul a fost înscris pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local. Așadar, sala din cartierul Vitrometan se va numi Sala Sporturilor „Octavian Șerban”.

Octavian Șerban este o personalitate recunoscută a sportului românesc, în particular, a baschetului. De numele domniei sale se leagă singura participare a unei echipe naționale a României la un campionat mondial de baschet și, ca antrenor la loturile naționale de juniori, tineret și seniori, obținerea de medalii la campionatele Balcanice, Cupa Prietenia și locul IV la Campionatul European din Olanda, respectiv, în 1990, calificarea la Campionatele Mondiale de Tineret din Canada unde echipa a ocupat locul V mondial – cea mai mare performanță obținută de o echipă de baschet din România.

În calitate de antrenor, a promovat peste 55 de jucători din Mediaș la loturile naționale ale României și a fost inclus în Galeria Legendelor Baschetului Românesc, obținând următoarele distincții: Ordinul ”Meritul pentru Învățământ” în grad de ”Comandor”, acordat de președintele României în 2004 și antrenor emerit la baschet. În luna februarie a acestui an, Consiliul Local al Municipiului Mediaș i-a conferit titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Mediaș.

foto: monitoruldemedias.ro

Lasă un răspuns

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.