În urma meciului de la Pitești, unde echipa noastră a fost învinsă cu scorul de 93-88, cu părere de rău am constatat foarte multe greșeli de arbitraj împotriva echipei noastre dar și un criteriu diferit de judecare a fazelor în momente importante din desfășurarea meciului. Dorim să scoatem în evidență mai multe faze din sfertul patru al meciului de la Pitești prin care am fost dezavantajați. Considerăm că deciziile luate de „cavalerii flueirului” au influențat direct rezultatul final al meciului. Vă prezentăm punctat fazele prin intermediul unui montaj video.

Faza 1: Fault pe aruncare neacordat jucătorului Jonathan Barnes.
Faza 2: Jonathan Barnes este sancționat cu fault după ce îl blochează pe Devin Searcy. În fotografia realizată de Gabriel Pintilie se poate observa perfect că a fost un capac regulamentar.
Faza 3: Fault antisportiv acordat jucătorului Jacob Gibson. Considerăm ca nu a fost cazul de o asemenea sancțiune, fiind un simplu fault de joc. În plus, jucătorul Marius Ciotlăuș caută contactul la această fază, cei doi jucători șicanând-se reciproc.
Faza 4: Fault ușor acordat jucătorului Titus Nicoară.
Faza 5: Fault gratuit acordat jucătorului Octavian Popa Calotă.
Faza 6: Fault ofensiv transformat în fault defensiv la o fază corectă de apărare a lui Jacob Gibson. Arbitri au motivat că jucătorul nostru se afla în spațiul de protecție al atacantului, însă se poate observa că se afla în afara lui.
Faza 7: Fault neacordat lui Stefan Nikolic pe pătrundere, care total dezechlibrat are o aruncare departe de țintă.
Faza 8: Fault ofensiv neacordat. Se poate observa cum Rundles îl trage pe Gibson și efectiv îi scoate maieul din pantaloni.
Faza 9: Fault neacordat jucătorului Titus Nicoară, care a fost împiedicat cu corpul de Goran Gajovic să înscrie.
Faza 10: Fault neacordat lui Jacob Gibson, Bishop lovindu-l peste umăr în momentul aruncării de 3 puncte.

Staff-ul tehnic și jucătorii au analizat meciul în cursul acestei dimineți. Nu dorim să ne ascundem în spatele erorilor de arbitraj comise împotriva noastră, dar în același timp, nu putem să acceptăm ca aceeași arbitri să ne defavorizeze în mod repetat, în meciuri strânse și în momente atât de importante. Este frustrant și injust. Vrem să fim lăsați să jucăm în condiții normale, chiar dacă suntem un club nou în peisajul Ligii Naționale de Baschet Masculin.

La fel de trist este faptul că nu este pentru prima dată în acest sezon când considerăm că am fost deazavantajați de maniera de arbitraj. Acest lucru s-a întâmplat în alte două rânduri la jocuri importante dar atunci am preferat să nu ne manifestăm public nemulțumirea. Înțelegem greșelile, pentru că ele se întâmplă în orice domeniu. Greșeli comit atât jucătorii, cât și antrenorii sau conducătorii de cluburi. Prin urmare nici arbitrii nu pot să fie perfecți. Însă constatăm cu mâhnire lucruri care persistă și nu este normal ca ele să continue la infinit.

Lasă un răspuns

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.