2 șahiste din Mediaș s-au calificat la faza națională a Olimpiadei Sportului Școlar.

La sfârșitul săptămânii trecute a avut loc faza județeană a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar la șah. Competiția s-a desfășurat în municipiul Mediaș și a fost organizată de către Inspectoratul Școlar Județean Sibiu și ACS Tera-Șah Mediaș. În urma acesteia, județul Sibiu va fi reprezentat la faza națională de doi elevi la gimnaziu și doi elevi la liceu.

La gimnaziu fete, câștigătoarea fazei județene a fost Maria Mihăilă de la Liceul Teoretic Roth-Oberth|CSM Mediaș, iar la gimnaziu băieți câștigătorul a fost Luca Platschek de la Școala Gimnazială Nicolae Iorga Sibiu. La liceu fete, locul întâi a fost ocupat de Ștefania Czika de la Liceul Teoretic Roth-Oberth|CSM Mediaș, iar liceul băieți s-a impus Remus-George Husaru de la Colegiul Național Octavian Goga Sibiu.

David-Kristof Szekely și Laurențiu Blaj, ambii legitimați la CSM Mediaș au ocupat locul trei, respectiv locul patru la gimnaziu băieți. Faza națională la gimnaziu se va desfășura la Sibiu în perioada 12 – 14 mai, în organizarea ACS Tera-Șah Mediaș și a Inspectoratului Școlar Județean Sibiu. Faza națională la liceu se va desfășura în perioada19 – 21 mai la Craiova.

Sursă: novatv.ro

Lasă un răspuns

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.